Recenze

Game

16. června 2014 v 17:08 | ♥ Zuzka ♥

Game - Anders de la Motte

Hon

9. května 2014 v 16:32 | ♥ Zuzka ♥
Recenze na knížku Hon. Ve videu jsem zapomněla zmínit že Hon napsal Andrew Fukuda. Mrkající

Hvězdy nám nepřály

29. dubna 2014 v 20:32 | ♥ Zuzka ♥
Mé druhé video :-) . Snad se na to dá koukat, jelikož mě to moc baví. ;-)

Divergence

26. dubna 2014 v 19:18 | ♥ Zuzka ♥

První videorecenze :-)

- DIVERGENCE - VERONIKA ROTH

Tohle je moje první video, tak mě nesuďte nijak přísně Smějící se
Ale budu ráda když mi do komentu napíšete svůj názor. Usmívající se


Filmová Vampýrská akademie

15. března 2014 v 20:33 | ♥ Zuzka ♥
Vampýrská akademie. Vampire academy. Vampire akadémia. Akademia wampirów. Akademi vampir. Vampirska akademija. Vampire akademia. Aкадемия вампиров. Vampire akademya. Academi fampir. Академия за вампири.

Několik náhodně vybraných jazyků. Ve všech to zní krásně. Nebo alespoň to krásně vypadá.
Na film jsem šla hned v den premiéry, v co nejbližším čase. Věděla i o předpremiéře, ale to bohužel nevyšlo. Celý film byl ve vtipném duchu. Musela jsem se smát hned u první scény, kdy se Rose zmínila o plastice. Teď si tak říkám... film byl dost srandovní, ale komedie to nebyla ani náhodou. K vidění bylo i několik napjatých scén, které vám zrychlily tep. Moc se mi líbilo, že se režisér (scénárista a kdoví kdo ještě) drželi obsahu knihy. Až na pár scén, jako například scéna se strigoji... U ostatních filmů mi to vadí, vždycky nahlas nadávám : ''Děláte si srandu?? To v knížce nebylo! Nevím co si to zase vymysleli..! '' Vampýrské akademie se to ale netýká. Ve chvíli kdy jsem uviděla strigoje jsem ani nepomyslela na to, že v knížce to napsáno nebylo. Instinktivně jsem se obávala o Rose Lissu. A Dimitrije, samozřejmě. Možná že u konce nemuseli měnit Nataliinu poslední oběť, ale nemůžu mít všechno.

Zoey Deutch, Rosemarie Hathaway.
Tak tahle role Zoey stoprocentně sedla! Musím (s potěšením) uznat, že impulsivní, ztřeštěnou, nepřemýšlející, divokou, nebezpečnou, nezodpovědnou (jen ze začátku, samozřejmě ;-) ) ztvárnila skvěle. Podle některých fotek bych si i tipla, že Zoey je právě tak šílená, jako Rose. :-) Někde jsem se se dočetla, že Zoey nemá v plánu být herečkou, nýbrž tanečnicí. Což je podle mě škoda...

Lucy Fry, Vasilissa Sabina Rhea Dragomir.
Lissa by měla být vysoká, okouzlující, křehká, milá, charismatická, přátelská, soucitná, laskavá, a díky éteru i velmi citlivá. Do role Lissy bych Lucy neobsadila. Né proto, že by to byla špatná herečka, to ne! Jen jsem si Lissu představovala s dlouhými a rovnými vlasy, a co si budeme povídat, má být o dost vyšší než Rose. Což ve filmu není. Ale když se přeneseme přes tyhle detaily, Lucy mi celkem sedla. A myslím že si na ni rychle zvyknu. ;-)

Danila Kozlovskij, Dimitrij Belikov.
K Danilovi moc slov nemám, protože ta jedna hlavní věc převládá. Danila je stejně jako knižní Dimitrij neuvěřitelně sexy! Ty jeho vlasy v culíku, vypracované tělo (které jsme viděli hlavně v té první scéně v tělocvičně..), noo.... Ach booože... :3 Ale když tedy na chvilku (ale opravdu jen na chvilku) odsuneme stranou jeho božské tělo, Danila hravě zvládl i Dimkovi povahové rysy. Statečnost, upřímnost, tajemnost, galantnost a samozřejmě jeho lásku k Rose. Ta je vidět snad v každém jeho pohledu. :-)

Dominic Sherwood, Christian Ozera.
Mě se moc líbí Dominicův vzhled. V knize je popsán stejně. Černé vlasy, nebezpečný pohled ve tváři, modré oči, černé oblečení... Zkrátka pan tajemný.

To by byli hlavní postavy. Teď už jen ve zkratce.

Mason - byl skvělý, ale možná až trochu moc žárlivý. Ale vynahradilo to to, že jejich přátelství s Rose bylo vidět v každé scéně.

Mia Rinaldi. Tak ta mě vzhledově strašně zklamala. Měla to být holčička s lokýnkami, zatímco...

Ellen Kirová. Hrůůůůůza!!! Okamžitě někdo vystřihněte všechny její scény a zničte je! Já nevím jak ostatní, ale já jsem si ředitelku Kirovou představovala jako uťápnutou čtyřicátnici, a ve filmu to byla sexy kočka. No upřímě lidi? Svěřili by jste týhle bláznivý ženský celou akademii?

Film mě nadchl. Už jsem ho viděla dvakrát, a už jsem s kamarádkou domluvená napotřetí. Zastávám názor : Jiné kino, jiný zážitek. Ovšem na knížku/knížky prostě nemá. Nemyslím to nijak zle, ale já jsem knihomol celým srdcem a knížky vs. film?? To je pro mě jasná volba :-) . Strašně mě překvapilo že v kině nás bylo dohromady šest. Je pravda, že ten kdo neslyšel o knihách, film prostě nelákal. A myslím že i kdyby tam někdo šel, moc by tomu nerozuměl. Já ukecala ségru, a celý film jsem poslouchala otázky typu : '' A kdo to teda vlastně je?? Cože znamená strigoj? A strážce je tam teď kdo? Počkej, a jak to že jí vidí do hlavy?? '' A mnoho dalších. Takže ten kdo příběh neznal předem, z toho nebude mít moc veliký zážitek. Ale to není můj problém. Já znám knížky nazpaměť. Obrazně řečeno, samozřejmě :-D .

Percy Jackson

23. února 2014 v 19:03 | ♥ Zuzka ♥

Percy Jackson

- Rick Jiordan

Edice Percy Jackson se skládá z pěti knížek.
Zloděj blesku
Moře nestvůr
Prokletí titánů
Bitva o labyrint
Poslední z bohů
Percy Jackson je průšvihář. Trpí poruchou pozornosti, dyslexií a bůh ví čím ještě. Je nucen velmi často měnit školu, jelikož ho vyhodí. Důvod? Pokaždé jiný. Ale on za to přece nemůže. :-) Jinak je to prostě normální dvanáctiletý kluk. Alespoň na první pohled. Všechno se změní na školním výletu. Jedou na návštěvu muzea. Co ovšem dělat když se vaše učitelka promění v příšeru? Pak ji nahradí jiná učitelka a tu první si nikdo nepamatuje? No koho by to nevyděsilo.Události pak naberou rychlý spád. Dostane se do tábora polokrevných, je obviněn z krádeže blesku, musí nalézt uneseného kamaráda Grovera a přitom ukrást zlaté rouno,. Ve třetím díle zase není k nalezení Annabeth. A ještě do hry vstupují Titáni... Chystá se ütok na tábor polokrevných! Daidalův labyrint? No proč ne! A máme tu pátý díl série. Poslední z bohů... Jak dopadne poslední bitva?

Tuhle sérii jsem dostala k narozeninám. Je velice čtivá a poutavá. Nejenže dobrodružství číhá všude, ale i nějaká ta láska vypluje na povrch.. Sem tam mi vadil nějaká ten knižní obrat, ale to se stává i těm nejlepším. :-) Rick Jiordan je člověk s neuvěřitelnou fantasií. Řeckou mytologii má nejspíš zmáknutou. ;-)

Než jsem četla knížky viděla jsem první díl filmu. Film se mi líbil a tak jsem chtěla knížky. Po přečtení knížek jsem se na scénáristu filmu naštvala. Příběhu se drží snad jen jména a místo. Celý film se Percy a jeho přátelé shánějí po perlách, které v knížce získají darem. Takže ve finále se celý film odvíjí na jednom odstavci knihy. No není to k naštvání? Nesnáším když si někdo vezme KRAJNÍ osnovu a VŠECHNO ostatní změní.

Ale o filmu tu nemluvíme. :-) Knížky vám můžu jen doporučit. A taky varovat :-). Budete jen číst a číst až do posledního slova! :-)

Dívka, která sahala po hvězdách

20. ledna 2014 v 19:56 | ♥ Zuzka ♥
Tak po menší pauze jsem opět zde. :-) O vánočních prázdninách jsem přečetla tuhle knížku. Narazila jsem na ni v levných knihách, viděla jsem jen obálku a věděla, že ji musím mít. :-)

Emily Benedictové zemřela matka. Teď přijíždí do malého městečka Mullaby, za svým dědou. Jenže tohle město je plné záhad. Hned po příjezdu se k ní většina obyvatel staví nepříznivě. Dokonce ji nenávidí. Proč? Vždyť teď přijela... A tak se Emily dozvídá tajemství které tohle městečko skrývá.A také zjišťuje, že její matka vůbec nebyla taková, jak ji Emily znala.. Zvyká si, že záhady jsou tu na denním pořádku. Tapeta která se sama od sebe mění? Sousedka která si zapéká naději do dortů? Světélka chodící po zahradě? Normálka...

Tahle knížka patří mezi oddechové. Já jsem ji měla za odpoledne přečtenou. Každopádně mne okouzlila. Když jsem četla anotaci, čekala jsem pořádné scifi, tohle se ho však jen mírně dotýká... Ale na celkovém dojmu to rozhodně neubírá! Spíš naopak. :-)


Pokrevní pouta

27. října 2013 v 19:08 | ♥ Zuzka ♥
Pokrevní pouta jsou volné pokračování k Vampýrské akademii. Mám sice pocit, že se ve slovech budu opakovat, ale v tomto případě si opravdu nemůžu pomoct. Smějící se

Tahle edice má zátím jen tři díly- Pokrevní pouta, Zlatá lilie, Indigové kouzlo. Čtvrtý díl vychází 14.2.2014, jen tak mimochodem. Mrkající Tyhle knížky už nejsou z pohledu Rose a ona ani Dimitrij a Lisa (atd.) už se tu (bohužel) nevyskytují, přestože příběh o nich pořád je. Zde je to z pohledu alchymistky Sydney.

Sydney Sageová se v očích alchymistů provinila, když pomohla dhampýrce Rose. Teď má šanci to odčinit. A to tím, že bude dohlížet na Lissinu mladší sestru Jill, která se po brutálním útoku musela přestěhovat do světa lidí. Sydney pomalu zjišťuje že i když jsou tyto osoby vampýři, jsou fajn. Obzvlášťě někteří. Sydney je naprosto oddána své práci a věří tomu proč to dělá. Proto si (nahlas) nestěžuje na svého vedoucího, s nímž měla v minulosti osobní problémy. Ze začátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, než ji spolužáci obviní, že díky svému (alchymistickému) tetování mluví plynule pěti jazyky, chemii zvládá lépe než její učitel, v dějepise má na vše odpověď, apod. Pak nastanou problémy. Ale i tyto problémy jsou nic, ve srovnání s tím, že se zamilovala do sebestředného vampýra....

Vampýrská akademie

25. října 2013 v 19:06 | ♥ Zuzka ♥
Vampýrská akademie je edice šesti knih - Vampýrská akademie, Mrazivý polibek, Stínem políbená, Krvavý slib, Spoutáni magií, Poslední oběť.

Když dhampýrka Rose a morojská princezna Lissa uprchly z akademie, strhlo se peklo. Nejenže ani jedna z dívek není plnoletá, ale Lissa je poslední ze svého rodu.A kdyby zemřela, vymřel by celý rod Dragomirů. Nikomu se nepodařilo je v lidském světě najít.... Až na strážce Dimitrie Belikova.

Rose Hathaway je drzá dhampýrka, odhodlaná chránit Lissu za každou cenu! Rose se nechá velmi snadno vytočit a pak reaguje přímo nepříčetně.. Proto jí dělá problém podmínka ředitelky Kirové. Nesmí vyvolat konflikt ani se do žádného dostat. Ale copak se může nechat zesměšňovat celou školou? Nebo hůř. Může snad někdo zesměšňovat Lissu?

Lissa Dragomir je morojská princezna. Když jí při autonehodě zemřeli rodiče a bratr stala se poslední svého rodu. Lissa při této nehodě byla a jako jediná seděla na bezpečném místě. Ovšem v autě jela i Rosse která rozhodně přežít neměla. Lissa je velmi citlivá, proto se každou chvíli psychicky hroutí... Ale kdo by se nehroutil, kdyby mu na postel položili lišku s podříznutým hrdle, nebo kdyby jste našli uprostřed pokoje umírajícího králíka..taky celého od jeho vlastní krve?

Dimitrij Belikov je uznávaný strážce... momentálně přidělen jako strážce Lissi. Dimitrij doučuje Rose bojové umění. Co se ale stane, když se do mladé studentky zamiluje? A co se stane když ona bude jeho city vřele opětovat?

Edica plná napětí, strachu, lásky, vtipu.. no hlavně toho napětí! Richelle Mead k Vampýrské akademii napsala volné pokračování - edici Pokrevní pouta. Ty už nejsou napsané z pohledu Rose, ale.... No to se dozvíte v mé příští recenzi! ;)



LEGENDA - Marie Lu

7. října 2013 v 19:59 | ♥ Zuzka ♥
Tahle knížka mě naprosto dostala! Napětí od začátku až do konce. Nemohla jsem se odtrhnout.

Knížka je o uprchlém Danielovi ( = Day ) z chudé rodiny a June - nejchytřejším dítětem Republiky. Day je už dávno prohlášen za mrtvého a přesto je nejhledanější osobou Republiky. Jak je to možné? Docela snadno!

Když byli June dva roky, při nehodě jí zemřeli oba rodiče. Zbyl jí jen její bratr. Jaké to bude, až její bratra zemře a zjistí že rodiče nezemřeli jen náhodou?

Jejich cesty se střetnou brzy. Z jedné strany bude tento střet úmysl. Ale z té druhé?

Kniha plná strachu, napětí , lásky, nenávisti, utrpení a zrady. Hlavně zrady!

 
 

Reklama